Volt válogatottat igazolt a Kazincbarcika

Megosztás

Miért játszik a 34-szeres válogatott Varga József, az NBI-es DVSC korábbi sztárja az NBII-es Kolorcity Kazincbarcikában? A háttérben a DVTK és a borsodi klub közötti szerződés áll.

“Köszönjük Józsi!” Így köszönték meg Varga Józsefnek a Lokinál töltött éveit a klub honlapján, miután közös megegyezéssel búcsút intettek egymásnak februárban.

A 35 éves középpályás 200 meccsen bizonyította rátermettségét. A DVSC saját nevelésű labdarúgója 2008 óta koptatta a bőrt náluk, ez alatt háromszor bajnokságot és Magyar Kupát nyert az együttessel. „A selejtezőkben fontos gólokat szerző alapembere volt a DVSC Bajnokok Ligájába jutott csapatának, elnyerte a Zilahi-díjat, és a szurkolók egyik nagy kedvencévé, a klub ikonjává vált.”

Jelentős szerepe volt abban, hogy a 2020-as kiesés után a Loki bajnokként azonnal visszajutott az NB I-be. Azonban mostanában egyre kevesebb játékperchez jutott. Miután Varga József még szeretné folytatni pályafutását, a klub tiszteletben tartotta a játékos igényét. Úgy látszik a DVSC még marasztalta volna. „Természetesen ameddig Józsi nem talál új, számára megfelelő lehetőséget, addig az NB III-as gárdánk edzéseit látogathatja. Az egyeztetések alapján a játékos-pályafutása végeztével visszavárjuk a DVSC-be, és azt szeretnénk, ha klubunk kötelékében folytatná sportszakmai karrierjét.”

Minderre azonban nem került sor, mert átigazolt az NBII-es Kolorcity Kazincbarcikához. A képlet mégsem nem ilyen egyszerű. Ugyan NBII-ben focizik tovább, de játékosmegfigyelőként a DVTK szekerét tolja, a játékosok kiválasztásában és mentorként segíti őket. Ezzel Varga József gyakorlatilag két borsodi csapathoz igazolt egyszerre.

Az NBI-es DVTK ebben állapodott meg a Barcikával. Derült ki a sajtótájékoztatón. „Köszönöm, hogy lehetőséget kapok arra, hogy a pályán is bizonyíthatok még és szeretném a mentalitásomat, a tapasztalataimat átadni a csapattársaimnak, a fiataloknak. Szeretnék élni ezzel a lehetőséggel, mindig magaménak éreztem a fiatalok mentorálását, ez egy belső indíttatás számomra, bízom a sikeres együttműködésben, és hogy mindenki elégedett lesz ezzel” – nyilatkozta Varga József.

Fotó: DVTK

Szerző: Safranka János

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek